RIJKSMONUMENT HOTEL DE SPRENCK

VERKEN PRACHTIG MIDDELBURG

Hotel de Sprenck ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Middelburg. Maak kennis met de hoofdstad van de Zeeuwse provincie: een stad met ongeveer 40.000 inwoners, waarmee de grootste in Zeeland.

De stad kent een ontzettend rijke geschiedenis, en deze is vandaag de dag nog goed terug te zien. Middelburg staat zelfs op nummer twee van het meest aantal historische gebouwen in een stad! Momenteel staan er nog ruim 1100 rijksmonumenten (waaronder De Sprenck!) in de stad. Ondanks dat Middelburg in de Tweede Wereldoorlog grotendeels in as gelegd, is gelukkig alles weer in de traditionele stijl opgebouwd. Een stadswandeling in combinatie met een bezoek aan het Zeeuws Museum of een rondvaart door de grachten zijn daarom absolute aanraders.

De stad is klein maar levendig, kent vele evenementen en de winkels in combinatie met de diverse horeca maken het een bruisend geheel. Shoppen kun je bij lokale ondernemers met leuke boetiekjes tot grotere ketens, om erna heerlijk neer te strijken op een terras met zicht op het prachtige stadhuis. Naast het stadhuis worden vele markten georganiseerd, zoals de weekmarkt op donderdag, maar ook een kunst-/antiekmarkt, of een boekenmarkt.

Het hele jaar door zijn er evenementen in en rondom de binnenstad. Bijvoorbeeld de jaarlijkse Mosselfeesten of City of Dance, een festival net buiten het centrum. Maar ook het nazomerfestival is al vele jaren een groot succes.

Onze medewerkers helpen u graag bij al uw vragen over de omgeving. Van fietsroutes, tot aanbevelingen voor restaurants. Wij staan voor u klaar!